Nexe Grupa:    Hrvatska    Srbija    Bosna i Hercegovina        HR   EN

Naslovnica

Proizvodi i usluge

Odnosi s javnošću

Investitori

Ljudski resursi

Održivi razvoj

Kontakti

Katalozi ponude

Odaberite grupu proizvoda

Odaberite katalog
Download kataloga

Nadzorni odbor

Željko Perić, PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA

Željko Perić rođen je 1958. godine. Diplomirao je vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1982. godine. Tijekom poslovne karijere završio je veliki broj stručnih seminara i treninga na poslovnim školama, edukacijskim centrima i investicijskim bankama, poput Harvard Business School, Boston;  IMD, Lausanne; IEDC, Bled; Management Center Europe, Bruxelles; UBS, Zurich, itd.

Od 1984. do 1990. godine radio je u Ingri na realizaciji složenih investicijskih projekata u inozemstvu. U razdoblju od 1990. do 1992. radi kao viši stručni savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske u Odjelu za ekonomske odnose s inozemstvom. Polovinom 1992. odlučuje se vratiti u gospodarstvo i prelazi u Hidroelektru d.d., na poziciju financijskog direktora. 1993. godine odlazi u Plivu na mjesto direktora inženjeringa. 1996. godine promoviran je na poziciju direktora financija Plive. Članom Uprave Plive imenovan je krajem 1999. godine. 2002. godine odlazi na mjesto predsjednika Uprave Lura d.d. (današnji Dukat).

Početkom 2005. godine osniva vlastitu konzultantsku firmu, Caper d.o.o. specijaliziranu za savjetovanje u projektima akvizicija i spajanja. Željko Perić predsjednik je nadzornih odbora Nexe grupe d.d. Našice i Našicecementa d.d. Našice, a u karijeri je također bio član nadzornih odbora vodećih hrvatskih kompanija: Ina d.d., Atlantic Grupa d.d., Zagrebačka banka d.d., Zagrebačka burza d.d. itd.

 
Željko Lukač, ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA

Željko Lukač rođen je 1969. godine u Zagrebu. Diplomirao je na sveučilištu Mary Hardin Baylor u Beltonu, Texas, 1993. godine, smjer Marketing i financije. 1995. godine završio je magisterij iz poslovnog upravljanja (MBA) na Sveučilištu Texas u Austinu. Nakon završetka magisterija kratko vrijeme radi u Americi, te se sredinom 1996. godine vraća u Hrvatsku gdje se priključuje vodećoj osiguravajućoj kući Croatia Osiguranje d.d. U težnji za bržim napredovanjem u veljači 1997. godine odlazi u Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) u kojoj počinje raditi kao financijski analitičar. U Europskoj banci za obnovu i razvoj radio je na poziciji glavnog bankara u Uredu EBRD-a u Zagrebu i Londonu i bio odgovoran za različite projekte kreditiranja i ulaganja dioničkog kapitala u sektorima građevinskih materijala, prehrambene industrije, turizma i farmaceutske industrije.

2003. godine zajedno s partnerima osniva i vodi prvi hrvatski private equity fond - Quaestus Private Equity Kapital. 

Tijekom 2008. godine preuzima i dužnost predsjednika Uprave Metronet telekomunikacije d.d. - tvrtke kojoj je većinski vlasnik Quaestus fond i koja je zapala u financijske poteškoće. Nakon uspješno provedenog operativnog i financijskog restrukturiranja, u veljači 2017. godine uspješno realizira prodaju većinskog udjela u Metronetu. 

Trenutno g. Lukač radi kao predsjednik Uprave u društvu Inceptum ICT gdje je zadužen za realizaciju poslovnog plana i koordinaciju članova Uprave. Također obnaša i dužnosti zamjenika predsjednika nadzornih odbora u Nexe grupi d.d. i Našicecementu d.d., predsjednika Nadzornog odbora u društvu Fragaria d.o.o. i člana nadzornog odbora društvu Quaestus Private Equity d.o.o..


Oleg Uskoković, ČLAN NADZORNOG ODBORA

Oleg Uskoković rođen je 1966. godine. Diplomirao je 1994. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekavši titulu diplomiranog pravnika. Oleg Uskoković ima više od 20 godina iskustva rada u struci. Već 18 godina partner je u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri d.o.o.

Njegovo iskustvo i područje stručnosti su u granama prava od važnosti za korporativne klijente (npr. korporativno i trgovačko pravo, financije, arbitraže i parnice, radno pravo, itd.), gdje je u proteklih sedamnaest godina strukturirao, proveo i/ili osigurao kompletnu pravnu podršku za, među ostalim, brojne akvizicije, pripajanja, spajanja, podjele i dokapitalizacije, zajedničke poslovne poduhvate, investicije, restrukturiranja, javne natječaje, pravne due diligence-e, izdavanja vrijednosnih papira, te širok raspon ugovora, parnica i arbitražnih postupaka.

Oleg Uskoković član je nadzornog odbora Nexe grupe d.d. Našice, Našicecementa d.d. Našice i Medike d.d. Zagreb.